Buitenschoolse opvang

De voor- en naschoolse opvang wordt voor onze school verzorgd door de kinderopvang-organisatie gro-up, die al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in kinderopvang.

Op de Bohemen Kijkduinschool zelf verzorgen wij de voorschoolse opvang, buitenschoolse opvang en hebben wij een peuterspeelzaal. Wij hebben goed overleg met de school en werken nauw samen.

Voorschoolse opvang (in de school)
Wij hebben plek voor 50 kinderen per dag en zijn elke dag geopend van 7.30-8.30u. Op de groep staat per 10 kinderen 1 pedagogisch medewerker. Uw kind kan rustig zijn/haar gang gaan en zelf kiezen waarmee ze willen spelen. Uw kind wordt om 8.20u naar de desbetreffende klas gebracht door de pedagogisch medewerker, of mag zelf naar haar/zijn klas lopen, indien u daar toestemming voor hebt gegeven.

Peuterspeelzaal (in de school)
Leuk en leerzaam voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Hét opstapje naar de basisschool.

Peuteropvang van gro-up is meer dan alleen opvang. Kinderen spelen en maken plezier met andere kinderen. En dat is ontzettend goed voor hun ontwikkeling. Al spelend besteden we aandacht aan taal en rekenen. Zo krijgt je kind de juiste basis voor de basisschool. Dankzij de begeleiding van de pedagogisch medewerkers van gro-up krijgt je kind de kansen die het verdient. Wij hebben plek voor 16 kinderen per dag op de maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Wij zijn geopend van 8.30-12.00u. Zo sluiten wij prima aan op de tijden van de school.

Op de groep staan 2 ervaren en enthousiaste medewerkers. Zij bieden de kinderen dagelijks leuke binnen en buiten activiteiten aan. Deze locatie is ook geschikt voor kinderen met een VE indicatie. Jij gunt je kind toch ook de beste voorbereiding op de basisschool? Schrijf je kind nu in bij peuteropvang

https://www.gro-up.nl/locaties/peuteropvang-rataplan-po/

Buitenschoolse opvang (BSO)
Tussen thuis en school is er bij ons van alles te doen en te beleven.

De buitenschoolse opvang (BSO) van gro-up is leuk, leerzaam en veilig. Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen hier met elkaar spelen, ontdekken, leren en groeien. Je moet niks, er kan veel. Vóór school, na school en soms tussen de middag. Is het vakantie of heeft de school een studiedag? Dan gaan we een hele dag leuke dingen doen op de BSO.

Rataplan (in de school)
Wij bieden plek voor 60 kinderen per dag en zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00-18.30u. Op woensdagen zijn we geopend van 12.00-18.30u.

Op de groep staat per 10 kinderen 1 pedagogisch medewerker. De medewerkers zijn enthousiast en bieden dagelijks leuke en uitdagende activiteiten aan uw kind. In de school maken wij ook gebruik van de speelzaal en gebruiken we de gymzaal.

In vakanties en op margedagen zijn wij geopend van 7.30-18.30u en hebben wij een speciaal vakantieprogramma waarin we samen werken met onze andere vestiging Haantje de Voorste.

https://www.gro-up.nl/locaties/buitenschoolse-opvang-rataplan-bso/

Buitenschoolse opvang Haantje de Voorste
Is gevestigd in voelbalvereniging Quick, in de bosjes van Pex. Wij bieden plek voor 50 kinderen per dag en zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag. De kinderen van de woensdag en vrijdag worden opgevangen bij Rataplan. De openingstijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00-18.30u.

In vakanties en op margedagen zijn wij geopend van 7.30-18.30u. Ook dan hebben wij een speciaal vakantieprogramma waarin we samen werken met onze andere vestiging Rataplan

Deze BSO is voornamelijk gericht op sport en er werken dan ook medewerkers met zowel een pedagogische als een sportachtergrond. De locatie heeft de sportvelden van Quick tot zijn beschikking waar volop gebruikt van gemaakt wordt. Ook brengen wij de kinderen naar de training van Quick. Daarnaast kunnen we gebruik maken van de gymzaal in de Bohemen Kijkduinschool. U kunt uiteraard uw kind ook inschrijven op beide vestigingen, zo krijgt uw kind een zeer afwisselend aanbod aan activiteiten.

Speciaal voor oudere kinderen: KIDSclub!

gro-up begrijpt dat oudere kinderen meer vrijheid, zelfstandigheid en uitdaging willen. Daarom hebben wij speciaal voor de kinderen van 9 tot 14 jaar de KIDSclub. Bij de KIDSclub beleven de kinderen leuke, afwisselende en uitdagende activiteiten en workshops samen met leeftijdsgenootjes. Ook begeleiden wij de kinderen op weg naar zelfstandigheid. Zoals alleen van en naar school toe gaan.

https://www.gro-up.nl/locaties/buitenschoolse-opvang-haantje-de-voorste-bso/

Jij gunt je kind toch ook een middag vol plezier in een veilige omgeving? Schrijf je kind nu in bij BSO Rataplan of Haantje de voorste

Contact

Rataplan VSO/PSZ/BSO
Daltonplantsoen 6
2555 SB Den Haag
VSO+BSO: 06 15833132
PSZ: 06 15833135

Haantje de Voorste
Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag
06 52374574 of 06 41386106

Tussenschoolse opvang

De tussenschoolse opvang (de overblijf) op OBS Bohemen Kijkduin wordt georganiseerd en begeleid door Kinderstralen.
Klik voor meer informatie en om uw kind in te schrijven voor de TSO op het logo van Kinderstralen.

Peuterspeelzaal Rataplan

Peuterspeelzaal Rataplan is een van de drie peuterspeelzalen behorend bij kinderopvangorganisatie gro-up en is gevestigd in het pand van de Bohemen-Kijkduinschool. Er is dan ook een intensieve samenwerking tussen Rataplan en de Bohemen-Kijkduinschool.

Bij de peuterspeelzalen van gro-up geven we uw kind alle ruimte om zijn of haar eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Onze medewerkers begeleiden uw kind vanuit een duidelijke visie. Dat komt er op neer dat wij uw kind niet alleen opvangen, maar ook volop de vrijheid geven om de wereld en zichzelf te ontdekken. Om onbezorgd te groeien op een manier die bij hem of haar past. Want naar ons idee heeft elk kind honderd talen, honderd manieren om zich te uiten en te ontplooien. Bij ons kan uw kind ze allemaal gebruiken. In eigen tempo en op eigen kracht.

Praktische informatie
De peuterspeelzaal is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 – 4 jaar. Peuterspeelzaal Rataplan is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur tijdens schoolweken. Er zitten maximaal 15 kinderen in een groep, dit om uw kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Bij elk van deze groepen is altijd een pedagogisch medewerker en een stagiaire/vrijwilliger aanwezig.

Meer informatie en inschrijven
Wilt u meer informatie over peuterspeelzaal Rataplan of wilt u uw kind graag inschrijven? Dat kan! U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Klantrelaties en Bemiddeling. Zij zijn op maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken van 8.30 – 17.00 uur op het nummer (070) 312 00 10. Maar u kunt ook een e-mail sturen naar kb@triodus.nl.